Craticioara cu surprize;)

de corina241 in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2010 | 14986 vizualizari

 

ce ziceti de o surpriza culinara dedicata sotului,copiilor...chiar si soacrei:d (una placuta,bineinteles;)!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 1 varf cutit zahar
  • Umplutura:
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 aripioare de pui
  • 5-6 feliute kaiser
  • 1 ou
  • cascaval ras
  • ardei rosu+verde
  • 10-12 tuburi paste(vezi foto1)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craticioara cu surprize;):

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina si formam 2 cercuri,unul cu diametrul de cca.15 cm,celalalt fiind dublu(30 cm).

Din cercul mic modelam un capac(vezi foto 2).Bucata cea mare se intinde intr-un vas,craticioara(ce poate fi introdusa la cuptor) tapetata cu foaie de copt luand forma vasului(foto 3).Se pun ambele forme in tava aragazului,tapetata si ea cu hartie de copt si dam la cuptor(incins 180°) pentru 10 min.Scoatem cu grija formele(vasul + capacul) si adaugam umplutura dupa care mai lasam la cuptor pentru alte 10 minute.

Compozitia: ''Tuburile'' se pun la fiert 8 minute in apa clocotita cu sare si putin ulei.Se scurg si se trec sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele.

  Intr-o craticioara prajim aripioarele in ulei.Scoatem carnea  si in uleiul ramas punem ceapa si mocovul pe care le calim putin.Adaugam orezul,dupa ce a fost spalat bine si stingem cu 1 pahar cu apa.Adaugam sare si piper,apoi lasam sa fiarba innabusit 15 minute pana ce bobul de orez este fiert.

 Din acest amestec luam cate o lingurita si umplem tuburile asezandu-le in vasul din aluat.Adaugam si cateva felii de kaiser,aripioarele deasupra,oul batut cu sare si piper il turnam si pe el,cascavalul ras si ardeiul.

  Acoperim cu capacul obtinut din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute.

  Se serveste cu muraturi sau cu orice altceva va doresc papilele voastrea gustative;)!

TIPS-URI

1

Orezul,inainte de a se pune la fiert il lasam 5 minute in apa rece pentru a se ''desface''!

Daca ti-a placut reteta noastra "Craticioara cu surprize;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Alexandra Elena 1

27.01.2013, 13:24

ce surpriza gustoasa le.ai facut celor din jur

jolygina 1

27.01.2013, 18:42

Geanina87 1

28.01.2013, 00:40

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de Curcan cu Legume